piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

joi, august 28, 2008

Am un dinte impotriva...(1)

1. Celor care cred ce e mai bine pentru tine... se uita la tine cum esti imbracat si-ti zic: da nu ti-e cald? de ce porti negru? de ce ai pantaloni lungi? de ce nu-ti strangi parul?(eu avand parul ff lung)nu ti-e frig? de ce nu pui geaca pe tine? de ce nu-ti pui caciula?...te privesc si iti spun: nu trebuie sa te duci acolo, mai bine du-te in locul "n"... nu trebuia sa faci asta, mai bine fa "asa"!... de ce mananci asa? de ce te scarpini asa? de ce te uiti asa? de ce traiesti asa?.....

Raspunsul meu: DE AIA!

2. Oamenilor intoleranti si rasisti: e tigan, e rau! sa-l ucidem! e neo-protestant (logic, ei zic de obicei "pocait"), e prost! sa radem de el! e evreu? e mason!...e...orice altceva decat ce sunt "eu", pai atunci sa fie "ars pe rug"!...
Azi, in Gara de Nord, Bucuresti, stateam pe banca, pe peron.Langa mine s-a asezat o familie de tigani, din aia, "cu fuste" (un bunic, mam, tatal si baiatul lor la vreo 18 ani, dupa fata). Tanarul avea o rana la ochi si veneau de la spital. Tiganca ma roaga sa-i citesc pe flacon cate picaturi ar trebui sa-i puna copilului. Ii raspund frumos ce scria pe eticheta si-i mai spun ca mai bine sa intrebe si la o farmacie. Ea imi multumeste, timp in care mi se adresa numai cu apelativul "dumneavoastra". Precizez ca nu doar ea, ci toata familia, inclusiv batranul care dupa vorba aia veche, "putea sa-mi fie bunic". Si sa nu uit: eu eram imbracata in: una bucata pantaloni largi(super largi), cu buzunare, una bucata tricou cu Rammstein, si una bucata pereche de casti in urechi (drept pentru care tiganca s-a si scuzat ca ma deranjeaza, ca nu auzisem din prima). Trec vreo 10 minute si vine trenul. Logic, ne indreptam cu totii spre vagon, cu purcel, catel, fuste aurii, alea-alea! Tiganii, cu biletele in mana se duc sa intreba nasu unde si cum se urca (inainte de asta ma intrebasera si pe mine daca "ala e trenu' bun", la fel de civilizati/politicosi). Eeee....nasu nici n-asteapta bine sa vina tiganca spre el, ca o si ia la turi! Ca sa nu se urce in tren. Dupa asa mare nesimtire, tiganu batran ii raspunde pe un ton de am ramas socata: calm, intrebator-mirat, obosit si cu un fel de scuza in glas: " Domle', da ce-i trenul dumneavoastra? Noi avem bilete! De ce sa nu urcam?"... Neavand ce sa faca, nasu ii repede in continuare si-i trimite la un alt vagon. Mergand fiecare spre vagonul lui, ma ajunge din urma tiganu al batran si ma intreaba: "Da ce-o fi raspuns asa? Noi ce i-am facut?"....Ii zic si eu ca asa-i lumea, rea, si urc in tren!

Raspunsul meu: (sincer si doar pe blog) Nu merita fututii astia de rasisti ce li se intampla? Nu merita sa fie furati, batuti sau mai stiu eu ce, de tigani sau de oricine altcineva?....Din punctul meu de vedere: cu varf si indesat!

3. Prostiei in general:....am observat tot discutand pe ici pe colo (pe net sau pe "langa" net) ca oricine vrea sa demonstreze ceva si nu are argumente de obicei devine violent, jigneste sau o tine una si buna fara sa constientizeze ce-i spui! De obicei nu e chiar prostie, e ignoranta. Din pacate si asta la fel de dureroasa! (si nu pentru cei ce o "detin" cu mandrie, ci pentru ceilalti).

Asta e doar inceputul...tot or sa mai fie dinti! :D

7 comentarii:

Anonim spunea...

Intr-adevar... Sunt futut si merit cu varf si indesat sa fiu batut si furat de tigani... :)

La modu` serios : Sunt rasist (cand e vorba de rromi). N-am cum sa nu fiu, avand in vedere faptele pe care am vazut ca le savarsesc majoritatea lor (si mai ales, manelele pe care le "scot"... ochii poate ati putut sa-i inchideti, dar urechile cu siguranta nu). Ce-i drept, tiganii sunt marginalizati destul de mult dar... nu cred ca s-ar fi intamplat asta doar pentru ca ei au fost de la bun inceput mai negri si pentru ca s-au imbracat diferit. Totul a pornit de la faptele lor ! ...deci, rasistii nu cred ca-s chiar asa de fututi (la figurat) precum credeti dumneavoastra. Eu nu m-am nascut rasist... credeti-ma. Dar, vazand 'negriciosi' care fac rau unor oameni care nici macar n-au interactionat cu dansii... m-a pus pe ganduri. Stiu ca exista si tigani cinstiti intr-un mic procent dar... "majoritatea isi spune cuvantul". Anyway, rasist o sa fiu pana o sa mor (eventual, pana o sa ma omoare vreun nigger romanesc). De asemeni, o sa respect orice tigan pana in punctul in care o sa ii simt dorinta de a face rau... ;)

sunt sigur ca v-ati schimbat parerea cu privire la mentalitatea mea dar, eu nu mi-o pot schimba cu privire la ceea ce ma deranjeaza in viata asta...

Docica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Docica spunea...

:)) Ti-am mai zis sa nu mai folosesti "dumneavoastra"! Nu sunt profesoara ta! Sunt o tipa de 25 de ani, care are un blog si niste pareri personale, subiective! Eu cand vorbeam de rasism am dat un argument de bun simt. Daca cinheva imi face rau logic ca-i raspund in vreun fel! Inclusiv unui tigan.
Iar parerea despre tine nu mi-am schimbat-o. Esti asa cum mi-ai parut de prima data(nus' daca asa e si in realitate. asa imi pari mie) un adolescent istet, cu un pic de teribilism in sange si foarte talentat la "facut texte"!

Anonim spunea...

faza a fost ca : n-am vrut sa fiu mai nepoliticos decat acei tigani din gara care vi s-au adresat cu "dumneavoastra"...

Docica spunea...

:)....mai bine ar fi sa discutam pe mess....mie chiar imi face placere...ma binedispune o discutie cu cineva care are ceva interesant de zis, nu doar tampenii.

si treaba cu tiganii: eu m-am mirat csa mi s-au adresat asa la cum eram imbracata, nu de altceva!

Anonim spunea...

daca vreti dumneavoastra, putem discuta si pe mess... dar, in cazul meu, superstitia cu pisica neagra care iti taie calea, e inlocuita de cea cu adaugarea in lista (la Y!M) a unei profesoare de romana... :D

kiss_Atena banuiesc ca este id-ul dvs dar, in cazul in care nu ma urati ca profa mea de romana, as prefera sa ma adaugati dvs... razvy_redboy

:D

ClaudelGFX spunea...

La modu` serios : Sunt rasist (cand e vorba de rromi). N-am cum sa nu fiu, avand in vedere faptele pe care am vazut ca le savarsesc majoritatea lor!

Redboy, te invit la Galati intr-un sat numit Liesti sa vezi cum sunt Rromi de acolo, daca mergi pe strada nu-i recunosti ca sunt Rromi, 70% dintre ei se duc la scoala 90% dintre ei au o vila si 70% dintre cei tineri nu-i poti recunoaste ca ar fi Rromi decat dupa culoarea pielii si atat.
Deci ca sa faci o diferenta si sa stii ce argumente sa folosesti, daca toata lumea ar fi lafel ai putea sa generalizezi toate chestiile astea, DAR! dat fiind faptul ca nu toti suntem lafel, nici ei nu sunt toti lafel, nu toti cersesc pe strazi, nu toti canta manele, nu toti fura sau iti dau noaptea in cap pe strazi, deci nu mai generaliza daca nu le stii istoria sau macar asa de curiozitate cate 2a 3 chestii mai importante.

 

ZED