piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

sâmbătă, februarie 28, 2009

Vine 1 Martie






Maine este sarbatoare.... da.. este duminica, iar duminica e zi de sarbatoare! ce credeati? ca ma refer la 1Martie? Pai mai reprezinta 1Martie o sarbatoare sau cumva a devenit doar o alta zi de vanat cadouri si de castigat bani din afacerea Martisorul?!



Pe tarabe a izbucnit tigania...am vrut sa spun nebunia! E o mare agitata in care se amesteca: maini, capete, caini vagabonzi, zambile, ochi, budda mici de culoare verde, albine (zumzaind frenetic pe la nasul trecatorilor care ataca indecisi florile), frezii, fluturi de plastic, ingerasi de ipsos, trandafiri extra-sclipiciosi, eventual argintii si albastri, snururi cat firul de ata sau cat franghia de groase, alb-rosii, gandacei in chihlimbar, inimioare placate cu aur, vaze din portelan made in China, barcute din scoici (tot sclipicioase), flori de plastic pudrate cu zapada artificiala, sticle de parfum cu miros de detergent, bucati de lemn vopsite, flori uscate, felicitari din carton, palme intinse, coliere din pietre semi-pretioase, lanturi si cercei de argint, si nu in ultimul rand....BANI! Totul se reduce la asta. Iar vanzatorii, nu stiu de ce, sunt mai tuciurii. Presupun ca tot stand in spatele tarabei, i-a prins soarele primaverii.



Si acum, sa vedem cum procedeaza romanul obisnuit zilele astea:



Tanarul/ copilul: " Cati bani imi trebuie daca am de dat martisoare asa: la 7 colege... ca Ionelei nu-i dau, ca e o proasta!, si la 5 profesoare? aa... si pentru mama si daca oi avea ocazia, si pentru Mihaela, vecina de la 2?! Off.... imi mai ramane ceva din alocatie?"



Tanarul student sau nu: "Anu' asta ies bine! 1 Martie pica duminica, asa ca am scapat cu serviciul! Mai e sor-mea, batrana si iuby! Lu' sor-mea o pun pe iuby sa-i aleaga ceva... pe mama o impac eu cu un buchet de zambile... da' cu iuby e groasa rau, ca a auzit ea ca prietenele ei nu primesc doar un trandafir, cica o sa iasa in oras diseara! Sa vad poate decarteaza si maica-mea ceva banuti!"



Barbatul cu familie: " O sa-i iau neveste-mii un buchet de zambile! sa mai zica ea ca nu sunt atent! Ca doar n-o vrea sa-i dau flori zilnic...sa zica merci si de astea, ca banii deja s-au terminat luna asta si ar trebui sa vada ca altele nu primesc nici macar atat... aaa... si sa-i iau si lu' asta mica un buchet de ghiocei de la tata!"



Eu nu afirm ca toti oamenii sunt asa. Sunt sigura ca mai exista si cei care ofera martisoare si flori din inima, ca le cauta special si se gandesc la "tine" cand le cumpara, ca sunt sensibili si fac gestul acesta natural.



Dar din pacate specia aceasta de oameni devine din ce in ce mai redusa in comparatie cu varza amintita mai sus.



Sa aveti un 1 Martie cu soare si zambet!



2 comentarii:

Anca G. spunea...

si tocmai azi - duminica - am niste drumuri de facu prin oras..e o adevarata "splendoare" sa mergi pe brailei in zilele astea de sarbatoare..

ClaudelGFX spunea...

la multi ani ghiocel :P

 

ZED