piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

marți, mai 26, 2009

ADI 8 (Market Real)

Ieri fusesem la cumparaturi in Real. Aveam doar un produs ales si doream sa cumpar si sa plec intr-un timp cat mai scurt. Logic am ales casa speciala, cea pentru: gravide, handicapati si cumparatori cu mai putin de 10 produse. La casa, o coada destul de mare, dintre care nicio gravida, niciun om cu mai putin de 10 produse, poate doar ....handicapati! Am stat un minut, dar mi s-a parut incorect. Atunci am intrebat daca exista vreo casa cu servire rapida... tipa de la ghiseu m-a poftit in fata cu o moaca acra, iar clientii se uitau la mine de parca as fi fost cea mai mare nesimtita. Ajungand in fata, am intrebat de ce se intampla asa ceva, de ce nu se tine cont de regula. Imediat au aparut reactii adverse, afirmate pe ton de mahala si logic, tipic romanesti!

  • Vanzatoarea: "eu nu pot sa astept pana apare vreo gravida sau doar pe oamenii cu putine produse..."
  • Eu: " ... dar asta e regula... si doar sunt atat de multe case care stau inchise..."
  • Un barbat: " Dupa ce ca nimeni nu a zis nimic si v-ati bagat in fata... ca doar asa se poate obtine ceva... cu gura mare..."
  • Vanzatoarea: " ... dupa ce ca suntem singurul market din Galati care are tipul acesta de servicii... mai aveti si pretentii"
  • Eu: " ... pai tocmai pentru asta am venit la casa asta... altfel ma duceam la Billa... si apoi asta e regula.."
  • Mahalaua: " Tu ai venit aici sa ne faci educatie"
  • Eu: "DA! Asta fac! Educatie!"
........... si inca alte cateva mici amanunte pe care le-am uitat...
Daaaaa, ma calca pe nervi Romania cu educatia ei, cu regulile care nu se respecta, cu niste tineri care se comporta mai rau ca cei care au trait pe vremea comunismului, cu lipsa de inteligenta si civilizatie!
Am un dinte impotriva proastelor de la Real care nu respecta nici singura regula a propriului angajator!
Si ca sa fie totul clar: NICIODATA cand am avut mai mult de 10 produse nu am mers sa cumpar la o casa de acest gen. DE CE? PENTRU CA SUNT CIVILIZATA SI PREFER SA MI SE RESPECTE DREPTURILE DE CONSUMATOR!

1 comentarii:

Anca G. spunea...

de-asta (si din alte cauze cum ar fi organizarea) eu prefer metro:))

 

ZED