piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

duminică, iunie 28, 2009

Inca un BAC trecut

    Ultima zi de munca... azi, doar de la ora 8 jumate, la ora 16.... Ieri am stat 12 ore, iar vineri vreo 4. In fiecare an imi zic: anul viitor, gata! nu mai vreau sa-mi tocesc nervii si sa muncesc ca un sclav pe o bucata de paine. Dar mereu recidivez. 

  Anul asta  am citit de 104 ori despre eul liric, Blaga, toamna si frigul ei, licurici, buza lunii si suferinta; apoi despre iubire, incepand de la analiza ei principiala, filosofica, pana la concretetea unei iubiri banale, adolescentine, fata de Dumnezeu, familie sau sexul opus, si nu in ultimul rand, despre Monica si Irinel Columbeanu. Iar piesa de rezistenta a fost Camil Petrescu si al sau roman, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Asa am aflat ca pe Stefan Gheorghidiu il cheama de fapt Stefan Giurgiuveanu si mosteneste averea de la Costache Giurgiuveanu. Unul dintre elevi ne-a asigurat ca Ela (sorry, Ella) il insela pe saracul Stefan, iar altul ne-a povestit filmul. Totusi a existat si o re-scriere a romanului, pastrandu-i titlul, si povestind nuvela In vreme de razboi.

 Dupa toata nebunia simt ca nu vreau sa mai vad vreun roman romanesc pana la toamna. 

  Am intrat in concediuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... si ma simt ciudata. Sunt obisnuita sa am atat de multe de facut, incat am o senzatie de frustrare... Abia astept sa ajung la mare... si la munte!

3 comentarii:

redboy spunea...

eu, dupa aceasta proba, pot spune ca doar printr-o minune pot lua peste 5.

cel putin, la subiectul 3, nici macar personajele romanului nu le cunosteam, nici nu mai zic de firul actiunii sale...

la subiectul 1, nu mai comentez... stii cat de mult il apreciez pe Blaga.

la 2, e singura speranta... eu ma rog sa iau 25 puncte dar, sunt sigur ca nu mi se va interpreta asa cum trebuie argumentarea...

Anca G. spunea...

M-asteaptă si pe mine...anul viitor...

Docica spunea...

@redboy: ce ironie a sortii sa-ti cada Blaga la bac! totusi nu cred ca vei lua mai putin de nota 5... in general s-au pus note de trecere.
@sunetu': bafta anul viitor! bacul nu e greu daca ai putina vointa... daca vrei, te pot ajuta cu ce doc. mai am si eu salvate pe comp... dar mai este timp...

 

ZED