piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

duminică, noiembrie 23, 2008

Despre vestimentatie

  Cand optiunile noastre cu privire la stilul vestimentar sunt reduse cel mai probabil e sa ne formam un fals stil calitativ... suna ca draq, limbaj de lemn, daaa.... dar al draq de adevarat!

  Cu alte cuvinte: cand pe piata romaneasca suntem bombardati de firme gen: Nike, Adidas, Puma, Dolce& Gabbana, Gucci,  Versace, Armani, Vuitton (facaturi) etc. e de asteptat ca romanii, mai ales cei "foarte tineri", sa considere ca pentru a te imbraca treny, a fi stilateste necesar sa ai pe tine macar o eticheta din cele amintite anterior. Eu nu neg valoarea acestor firme. Mai mult decat atat, afirm ca preferata mea este Puma... aproape orice produs Puma ma atrage. Dar problema apare cand numele de mai sus devin etalon pentru stil! Cand noi ne limitam in a cunoaste doar aceste denumiri si le supra-evaluam. E adevarat ca nici nu detinem o piata deschisa si astfel optiunile sunt limitate, dar daca vrei sa cunosti si sa iti formezi o imagine reala si bazata despre stil, nu te opreste nimeni sa te informezi! Daca vrei, se poate! 

  Asa ca intreb: a auzit cineva de Ben Sherman? De John Rocha? De  Manolo Blahnik? De Oscar de la Renta? De Ralph Lauren? De Moschino? si de muuuuulti altii.... Logic, raspunsul este: desigur ca am auzit! Sunt nume cunoscute, nu esti tu prima si nici singura care a auzit de ei... da, asa este, dar de ce, atunci, cand privesc in jurul meu majoritatea poarta vesnicile toale Versace, Armani, Dolce etc..... Pentru ca ceilalti sunt prea scumpi? Nu cred! Pentru ca nu sunt la moda sau nu creeaza toale cool? Nu cred! Eu cred ca raspunsul este: pentru ca nu avem un gust vestimentar educat!

 Eu deja stiu ce ma caracterizeaza... o camasa, o perecche de jeansi, eventual, o esarfa. Si logic, un parfum pe masura.... Nu sunt fitoasa, dar nici nu ma complac in a cumpara "adidasi" doar pentru ca sunt comozi si mai ales "la moda"!

0 comentarii:

 

ZED