piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

vineri, ianuarie 30, 2009

Prostia de azi

         

Azi mi-au inghetat urechile vreo juma' de ora asteptand in ger autobuzul 10. Logic, intr-un oras gri, din sud-estul Europei, e absolut normal sa circulam asa, sa traim asa... Stiu de ce am asteptat atat! E CRIZA! Din cauza ei nu avem destui bani sa platim oameni-soferi, sa platim combustibil, sa platim autobuze cu aer conditionat sau climatizare... desigur, nici nu as putea visa la "luxoasele" bucati de tabla dreptunghiulara pe care sa fie inscriptionate nu doar numerele traseelor, ci si orarul lor... aaa....cred ca ne mai raman bani doar de panouri electorale (ca de!, astea sunt ieftine si mai ales necesare!) si poate ca la urma urmei ar trebui sa nu mai fim atat de nesimtiti si sa mai circulam si cu vehicole proprii sau cel mult particulare, ca doar nu mai suntem in comunism! sau suntem?....hmmmm...... pai tipu' de mai sus, soferu', pare sa exprime cu toti porii lui (si mai ales cu narile prin care sufla suav fumul unei tigarete) libertatea! daaa... LIBERTATEA! uite, domn'e, ca avem libertate! 

  Dupa ce am inghetat bocna solutia este sa ma dezghet la un foc mic... si ce-i mai romantic decat focul live, discret, al unei tigari? ( ca doar n-oi fi atat de tupeista sa-mi doresc incalzire electrica si aer curat!..in Galati!.... asta-i culmea!) ... Si uite-asa, panala destinatie a trebuit sa fac o cura de fum tocmai buna sa desfunde un nas rosu. 

 Acu'  stau si ma intreb: poate totusi n-o fi vazut saracu' sofer semnu' care-i statea rosu pe alb in fata ochilor ca motul lui Fat-frumos cu mot in frunte!... sau chiar de l-a vazut ( ca nu purta ochelari ..aha....avea vederea destul de buna!), poate ca asa a vrut el sa exprime faptul ca suntem totusi o natiune libera! libera de criza, de "prejudecati", de legi, de reguli si de orice va mai trasneste voua si noua tutuLor!


  

0 comentarii:

 

ZED