piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

vineri, martie 27, 2009

Cu gandul departe

         Leapsa este luata de la Florin si merge la cine doreste.

Momente/oameni/locuri care mi-au schimbat viata. 

  1.  Un moment important a fost intrarea mea la Liceul Pedagogic. Incepand de la 14 ani (atat aveam eu in clasa a IX-a) liceul asta mi-a canalizat pasii spre maturitate intr-un ritm mai mult riguros decat libertin. Acolo am invatat ce inseamna educatia, seriozitatea, munca, libertatea de a alege si nu in ultimul rand importanta unei carti! Suna comunist, dar nu este. Cei care muncesc constientizand aceasta vor intelege la ce ma refer.
  2. Intr-un alt moment ma regasesc la aceeasi varsta de 14 ani. Desi cochetam cu muzica rock de mai inainte, cam pe atunci am inceput sa ascult constant si sa o inteleg. Poate cea mai veche amintire legata de aceasta e un album de Eros Ramazzoti (cumparat prin clasa a VI-a), iar pe urma am trecut direct la Nirvana si apoi la trash-rock in decurs de un an. Lucrurile au evoluat, intrand intr-o albie virtuala din care acum eu insumi numai pot iesi. Da, desi nu o arat sunt si voi ramane o rockerita.
  3. Prima noapte de dragoste... de data aceasta fara razboi! Aici nu e cazul sa detaliez; singurul lucru pe care-l pot spune este ca nu voi regreta niciodata acest moment (si nici persoana).
  4. Profesoara mea de limba franceza din scoala generala. Datorita ei (d-na Lascateu Claudia) am iubit franceza si am terminat pana si o facultate pe acest profil (ciudat totusi ca iubesc mai mult lb si literatura romana, dar nu pot spune ca datorez asta profesorilor mei trecuti). Cu toatea acestea o parte dintre profii mei mi-au ramas in suflet si m-au schimbat intr-un fel: profa de chimie din generala, cea de geografie (acum ii sunt colega de cancelarie), profu de fizica, tot atunci, profele de mate (de la care am imvatat cum sa fiu si cum sa nu fiu o profesoara la randul meu), profa de bio din liceu (pe care o voi admira cat voi trai), diriga, profa de lit. comparata din facultate si decanu' (mai ales decanu' :D ).
  5. Claudiu...... prima iubire. Nu a existat decat o viziune: inainte de el si dupa! Eu sunt alta datorita sau din cauza lui.
  6. Sotul meu... viitorul pe care l-am ales de bunavoie.
  7. Romania-Galati! Am cunoscut si alte tinuturi si am realizat astfel ca mediul are o mare inportanta in dezvoltarea ta ca om. Imi dau seama ca as fi fost altfel daca m-as fi nascut in occident, altfel in nordul Europei, alt om daca as fi trait la munte si altul intr-un sat sarac din Moldova. Da! Galatiul cu poluarea lui, cu istoria pe care si-o afirma prin toti porii, cu nivelul lui de cultura, cu industrializarea si economia lui, cu griul strazilor si cu tot ce este el m-a schimbat si ma schimba in fiecare zi.
  8.  Viena. A fost primul loc vizitat in afara Romaniei, prima izbire de Occident, de alta lume, alta cultura si civilizatie. Am iubit Viena inainte de a o cunoaste si mai mult am adorat-o dupa intalnirea cu ea. Frumusetea ei de orice natura (istorica, urbanistica, economica, naturala, artistica, umanista etc.) mi-a intrat absolut si iremediabil in suflet.
  9. Muntele, in general. De cand l-am descoperit (aveam vreo5 ani) pana astazi, ma simt o parte din el. Cu el ma lupt, el ma alina, el mi-a indeplinit visele din adolescenta, prin el mi-am testat limitele. Pentru mine iadul ar fi o campie fara de sfarsit!

 Asta e leapsa, desi te pune un pic pe ganduri, merita sa meditezi si sa scrii.

up date: Sunete, ce-ar fi sa incerci si tu leapsa asta?!

1 comentarii:

Anca G. spunea...

provocare îndeplinită! :) foarte faina..

 

ZED