piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

marți, mai 19, 2009

"Cui i-e frica" de Eurovision?

De ceva ani incoace se instaleaza periodic o nebunie generala... un fel de fog care se asaza pe mintile europenilor si le lipeste un zambet bizar pe chip si din cand in cand grimase de indignare. Ceata asta se numeste Eurovision. Toti urmaresc spectacolul, toti isi dau cu parerea, toti voteaza, toti considera ca X ar fi meritat sa castige... toti se implica profund si total in lalaiala generalizata, asezonata cu elemente de circ si teatru modern!
Nu conteaza ce muzica asculti, ce stil iti asumi, ce inteligenta muzicala detii... oricine ai fi, in perioada Eurovisionului devii addicted si implicit ascultatorul implicat al unui melange (a se citi varza sau ghiveci!) de stiluri muzicale.
EU NU M-AM UITAT LA EUROVISION! NU L-AM URMARIT! NU MI-A PASAT DE CINE VA CASTIGA!
Eu ascult: rock, jazz, hip-hop, folk si blues in general. Mai rar alte genuri. De ce sa-mi pierd timpul ascultand o muzica atat de diferita de gusturile mele? Pe mina nu ma distreaza si nici nu ma relaxeaza ceva ce nu-mi place! Cu atat mai mult nu ma tine cu sufletul la gura!
Inteleg sa fie interesati cei care asculta orice, dar aceia nu se confunda cu toata masa europenilor! Oricum, concluzia mea ramane ca Eurovisionul e mult prea comercial pentru gusturile mele.

1 comentarii:

Vasile Andreica spunea...

Daca n-ar fi votarea de la final chiar n-ar fi nimic interesant.

 

ZED