piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

sâmbătă, mai 16, 2009

"ştiu că nu ştiu nimic"... si atunci ma"mir de orice"

Azi am facut o scurta plimbare incepand de pe strada Radu Negru, via caminele studentesti - teatru-Universitate - centru - papadie - tiglina - rondou - Casa Rosie si sfarsind cu zona Bingo Europa/ Micro 16. Pentru cine nu cunoaste traseul, mergand agale la pas mi-a luat cam 2 ore. De mult doream sa raman "doar cu mine".... iar azi am reusit.
  • M-am imbracat ca de obicei in negru intrebandu-ma de ce aleg negrul, desi firea mea e de optimista notorie?! Mi-am pus castile in urechi, injurand telefonul ca are un sistem asa de prost de introducere a cablului hands-free... si am plecat. Ma gandeam pe drum ca daca s-ar ivi cineva care mi-ar spune privindu-ma curios: EMO!, i-as raspunde ca eu sunt pe atat de emo pe cat este el de inteligent... si chiar s-a intamplat. M-au depasit doi pui de tigani asezati mot pe gunoiul dintr-o caruta. Unul dintre ei m-a privit si a aratat spre mine cumva razand: Emo! Iar reactia mea a foat doar sa zambesc in coltul gurii. Nu ma privea cu ura si nici macar cu dezgust, ci cu un fel de curiozitate puerila. Era logic sa traga o asemenea concluzie dat fiind faptul ca eu eram intr-o pereche de tenisi negri cu rosu, pantaloni negri largi, tricou cu Rammstein, pierce-tep in buza si geanta mea ciudata ce are capace de suc/bere.... Logic pentru el, puiul de tigan si in definitiv pentru orice alt ignorant de pe lumea asta. Dar faptul nu m-a suparat si nici nu m-a infuriat cum era de asteptat... doar m-am mirat si am trecut mai departe.
  • Pe drum mi se facuse cald. Ascultam un melange de piese si deodata mi s-a facut pilea de gaina. In general muzica de tip clasic imi provoaca si reactii fizice. Dar acum imi sunau in timpane Parazitii si Steleverzi. Uite ca si rapul/ hip-hop-ul poate sa ma impresioneze atat de puternic. M-am mirat de faptul ca nu doar sunetul instrumental ajunge la suflet, ci si mesajul exprimat profund. Oricum nu e ceva nou acest fapt, dar eu l-am redescoperit pentru a nu stiu cata oara astazi... si de fiecare data cand voi redescoperi acest lucru ma voi mira, caci merita!
  • In Galati ninge! Ninge groaznic si sufocant. Ninge cu fulgi de plop. Oare de ce nu ma mai mira?! In fiecare an aceeasi si aceeasi furtuna alba se lipeste de noi, de par, de haine, de inghetata, de suflet...
  • E sezonul nuntilor. Toate miresele sunt frumoase. O masina era gatita asa: un V de plasa jumatate rosie, jumatate alba, lipita pe capota, legata de oglinzi, fiecare oglinda fiind ornata cu cate o floare mare de banda din aia ca la florarii, una mov-lila si cealalta mov-inchis, iar in unghiul V-ului inca o floare de plastic de nu stiu ce culoare. Iar masina era argintie. Nu stiam daca sa rad de hidosenia aranjamentului sau doar sa ma mir...
  • Am cunoscut doua femei schizofrenice. Una pana in 30 de ani, iar cealalta la vreo 50. Prima aproape terminase facultatea de medicina, cardiologie, iar cea din urma era doar o femeie simpla. Tanara se invartea si se deplasa incontinuu vorbind neincetat despre religie, biblie si literatura, iar cealalta o admira si ii tot zicea ca este extraordinar de desteapta. Amandoua ma priveau cand moale, cand intens. Am incercat sa fiu obiectiva si distanta. Am vorbit putin cu ele, dar m-a intrigat manifestarea bolii lor si felul cum o percepeau ele. In viata nu poti alege sa fii sau sa nu fii sanatos cu nervii. "Nu exista predestinare", cum afirma cea tanara, dar nici nu poti sa "scapi" de schizofrenie. Oare o fi vazut vreuna "Eternal sunshine of the spotless mind"?
  • Treceam strada pe la Vila Clasic spre Agentia de voiaj... o intersectie foarte larga. Asa ca am preferat sa intru mai adanc pe straduta dinspre hotel pentru a nu risca sa dau nas in nas cu vreo masina. Inainte de a trece am vazut ca prin locul unde ajungeam pe alee, era un grup de "gorile" de la vreo doua agentii de paza. Ma gandeam ca nu voi trece de ei fara sa zica vreunul ceva... Si iar mi s-a adeverit gandul. M-am mirat totusi ca singura replica de agatat a fost doar :"Buna" si un zambet. I-am raspuns politicos fara sa ma opresc. Asta care a vorbit cred ca era unu' inteligent... ca altfel putea fi mai jenibil.
  • In schimb mult mai "gorila"... adica mai "maimuta" este cel pe care l-am intalnit la finalul drumului. Un grup de cocalari parfumati, cu diamantu' in ureche si pitipoancele langa ei asteptau maxi-taxi. Vorbeau tare si fumau. Iar unul care se afla la cativa metri de cosul de gunoi a aruncat pachetul la intamplare... ma gandesc: poate ca ma-sa e maturatoare de strada si cu criza asta risca sa ramana fara job, asa ca ce s-a gandit puiul?! Poate-i da si el o mana de ajutor, ca sa nu ramana tocmai acum fara vaca de muls!
Ma mai mir doar ca mi-a iesit aseara, la 10 noaptea si checul pufos si tarta de fructe... mai ales ca tarta e prima data cand am incercat sa fac si spre final imi venea sa o las balta ca adormeam din picioare.

2 comentarii:

Anca G. spunea...

Ieri am iesit cu mama. Si eu am observat ca ma imbrac din ce in ce mai des in negru. Uhm..mama zice ca ma prinde bine. In plus eu port si zorzoane gen bratari cu zecile si esarfe vintage si tot felul de prostioare. Anyway..."nu conteaza cat de lung am parul, mai presus e cat si cum gandesc"

Btw, cica palmierii au inceput deja sa se usuce:))

Docica spunea...

Te cred. Si eu port bratari si esarfe. Frate-miu m-a tot intrebat daca am o obsesie pt. bandane, ca am vreo 10... numai spun de esarfe :D...Iar ieri aveam si 3 bratari, dar am uitat sa le mentionez. Iar cu palmierii....cred ca se ofilesc de atata caldura :))... prostii nu s-au gandit ca pe langa soare le trebuie si ploaie!

 

ZED