piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse
A apărut o eroare în acest obiect gadget

duminică, august 23, 2009

Savarine

  • 5/6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 7 linguri pesmet
  • un praf de sare si arome dupa gust (eu am pus de migdale si fistic, dar se poate si cu portocale rase etc.)
  • sirop: apa cu zahar si esenta de rom/ compot/ suc
  • frisca + dulceata
Albusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga pesmetul in ploaie si apoi se pun galbenusurile si esentele. Aveti grija la cuptor, daca e prea incalzit, se ard prajiturile.

Eu am folosit frisca din smantana, facuta in casa, fara gelatina... asa ca a iesit cam "curgatoare", dar macar e naturala.
Nu am avut forme de savarine, asa ca le-am copt in formele pentru briose.
Pofta buna!

0 comentarii:

 

ZED