piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

luni, septembrie 14, 2009

Traiasca PCR (politicienii, copiii, Romania) !

Astazi cica este 14 septembrie... si cica mai este prima zi de scoala. Da, prima zi, in care bobocii de clasa I, cei de clasa a V-a si cei de liceu se trezesc mai dimineata, cu mai multe emotii in suflet. Este prima zi in care vechii colegi se strang pe la colturi ascunse pentru a face posta o tigara. Este ziua in care pana si profesorii de educatie fizica vin imbracati la costum. Este ziua in care elevii impart buchete de flori, se pupa toti cu toti si mai ales este PRIMA ZI DE SCOALA!
Tot astazi, sindicatele au "recomandat" sa nu acceptam interventia politica la careul din fata scolii. Ziarele au scris zeci de articole, radiourile au dezbatut, televiziunile au vuit despre nesimtirea politicienilor si vestitul "Daca voi nu ma vreti, eu va vreu"!
Dar nimeni nu a zis nimic despre profesorii-politicieni!
Stiti cum m-am simtit astazi? Ati vazut vreodata un copil batut de o gasca de golani... unul din aia care alearga plangand, se opreste dupa vreo 50 de metri si incepe sa strige cat este el de viteaz, ca ce le face si ce le drege! eeei, asa m-am simtit... eu am fost plodul batut... invatamantul romanesc a fost pustiul care urla si ameninta, dar fuge, fuge mancand pamantul. De ce? Pentru ca la mine la liceu si la muuuulte alte scoli si licee din Galati si din toata Romania s-a intamplat ceva... da! Astazi am vazut PICIOR DE POLITICIAN, care nu doar a venit, ci a si vorbit si a sustinut partidul x! Iar noi? Noi nu numai ca am stat cuminti in curtea scolii, ci l-am si ascultat cu atentie! Iar liderii de sindicat pretexteaza ca nu le permit directorii de scoli sa riposteze.
Ce am mai putea spune? Pai in numele meu spun asa: drept protest eu am preferat sa stau la un pahar de vorba cu elevii si putin mi-a pasat de deschiderea lor de an, oficiala. In numele tuturor?
TRAIASCA PCR! (PARTIDUL COMUNIST ROMAN)... scuze, politicienii, copiii, Romania!

1 comentarii:

NiCo spunea...

Este prima zi in care vechii colegi se strang pe la colturi ascunse pentru a face posta o tigara... =)) mare dreptate ai :))

 

ZED