piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

duminică, ianuarie 31, 2010

Prostie cu diploma

    Ultima zi de ianuarie... pentru mine, saptamana a saptea. Lucrurile se transforma in jurul meu, insesiszabil. Mi-e rau dimineata, mi-e rau seara, iar ieri mi s-a demonstrat inca o data ce inseamna sa faci facultatea la Galati. Un chestionar atat de prost realizat incat mi-e greu sa cred ca poate fi creat de un elev de liceu, nu de o profesoara universitara. 10 intrebari-grila si 1 punct din oficiu... din vreo 40 de studenti, niciunul nu a luat punctaj zecimal. Cum s-a calculat? Una din intrebari continea expresia: stil direct liber (SDL).....expresie inexistenta...ghici ce? ala era raspunsul corect! O alta cerinta avea formularea de genul acesta: "incercuiti raspunsul complet....", iar fraza era creata asa incat sa scoata in evidenta faptul ca era nevoie de un raspuns complet, iar solutia ar fi putut fi formata chiar din doua raspunsuri. Ni se dadea o strofa si 3 siruri de figuri de stil. Cum doua dintre ele erau aproape identice, iar fiecare din cele doua continea o figura pe care celalalt nu o avea, le-am ales pe amandoua. Dupa ce i-am aratat profesoarei ca in text se regaseau ambele figuri, mi-a raspuns evaziv si ambiguu... ca defapt noi trebuia sa stim ca la un chestionar trebuie sa gasim cel mai bogat raspuns, nu cel complet... desi cerinta tot ea o formulase! Si m-a expediat. O alta problema: o intrebare cerea tipul repetitiei : poliptoton, parigmenon, paronomasie...cuvinte pe care nu le voi retine niciodata si care oricum nu-mi folosesc la nimic in viata. Ca punctaj ea se compara cu o alta intrebarea care cerea analiza stilistica a timpurilor verbale din doua texte. Si au mai fost si alte de felul asta.
 Ma intreb: femeia asta o fi facut vreodata in viata ei vreun chestionar corect? Stie ce inseamna o evaluare corecta? Pe ea o controleaza cineva?...
 Asta inseamna Universitatea Galati: bataie de joc, retard (pe cand noi studiam gramatica Academiei, cea clasica, cei de la Bucuresti preluasera deja gramatica structurala, cea considerata oficiala pentru limba romana  astazi), cursuri slabe (nu este profesor pe limba romana care sa nu povesteasca in timpul cursului amanunte din viata personala!) si cel mai grav: nimeni nu respecta pe nimeni!
  Iar eu ar trebui sa fiu calma. Caci stiam doar ca daca mai incerc la Galati, asta voi obtine.  Doar prostie cu diploma.

1 comentarii:

hajari/copilu spunea...

peste tot se gasesc asa ceva!;))
am si eu cativa:)daca vrei facem schimb!

 

ZED