piesa de stare

Goran Bregovic & Athens Symphony Orchestra & Chorus - ''Balkanica'' - ''Man from Reno''

Asculta mai multe audio diverse

joi, septembrie 23, 2010

S-a nascut prunca

    Sunt fericita. In sfarsit mi-am vazut prunca... e o fetita cuminte, nascuta pe 19.09... la ora 19 si 15. Interesanta data de nastere... O cheama Antonia si e cumintica foc. Mananca si doarme toata ziua. Cam asa arata ea la cateva zile de la nastere:




 Broscuta mea s-a nascut la maternitatea Spitalului Judetean din Galati. Dupa toate zvonurile si legendele despre maternitatea asta, am ajuns sa judec altfel situatia de acolo, acum, dupa experienta proprie. Nu stiu cum sunt alte sectii ale spitalului, dar despre maternitate am numai vorbe bune. Docturul Irimia e un om extraordinar... nu numai ca m-a incurajat toata sarcina, dar a asistat si la nastere alaturi de moasa... si nu, nu are cabinet particular si nici nu mi-a cerut vreodata vreun ban. Nimeni nu a tipat la mine, nimeni nu m-a jignit, ba, din contra, au incercat sa ma faca sa ma simt cat mai bine. Pana si infirmiera venea in salonul de nastere sa se intereseze de noi, cele care urlam pe acolo. Am simtit intr-adevar ca interesul pentru sanatatea pacientului e pe primul loc. Nu generalizez acum, caci am auzit si lucruri rele cat am stat acolo, dar cel putin mie nu mi s-a intamplat nimic din ce am auzit.  Apoi in maternitatea propriu-zisa am ramas impresionata de seriozitatea tuturor, de regulile lor... Sistemul e praf, banii sunt putini, saracie mare prin spital, dar oamenii muncesc de parca ar face-o pe mii de euro. Asistente pentru mame, asistente pentru copil, toate dispuse sa te ajute, sa-ti raspunda la intrebari, sa nu te ia de sus. Totul foarte curat si mai ales steril. Si inca ceva... am trecut pe langa sala cu incubatoare. Sunt noi! si vegheate mereu.
  Totusi, bine ca trecu si asta, iar azi am o minune de fetita.
  

6 comentarii:

ClaudelGFX spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ClaudelGFX spunea...

e scumpa foc, sa ti traiasca!

ps; ai grija cu pozele pe net... niciodata nu iese bine cand vine vorba de retardati mintal

Anca G. spunea...

Vaaai felicitari! E superba! Ieri m-a lovit un moment dinasta in care ma gandeam aiurea si mi-a zburat mintea la voi. Eram sigura c-o sa ai fetita, nu stiu de ce.
Antonia e un nume minunat!

nicoleta spunea...

felicitari! sa fie sanatoasa si sa fiti şi voi, părinţii, sănătoşi. numai bine! va pup pe toţi 3.

docica spunea...

Multumesc tuturor. @Claudel: ai dreptate...o sa fiu mai atenta. @Anca: si eu simteam ca e fetita. seamana tare cu tatal ei. @Nicoleta: e cuminte, da' mancacioasa rau...

Alina spunea...

sa-ti traiasca! i-ati ales un nume f frumos, imi place

 

ZED